Chef-kok Jan van Dobben is per juli 2017 mede-eigenaar van restaurant Amarone*. De 28-jarige van Dobben werkt sinds 2012 bij Amarone en staat nu samen met eigenaar Gert Blom aan het roer van het Rotterdamse sterrestaurant.
Met deze stap wil Gert Blom de continuïteit en de kwaliteit van het sinds 2006 bestaande restaurant waarborgen. Gert Blom: “Ik merk dat het steeds moeilijker wordt om goede medewerkers te krijgen en ze aan je te binden. Op dit moment zetten we met een steady team een goede prestatie neer en dat niveau wil ik heel graag handhaven en verder uitbouwen.”
Ondernemen en koken
Jan van Dobben: “De ambitie om zelf een restaurant te beginnen was er altijd al. Toen ik in Frankrijk mijn Japanse vrouw Yoshiko leerde kennen hadden we plannen om op langere termijn in Japan voor onszelf te beginnen. Maar in de vijf jaar dat ik hier in Amarone met Gert werk, is mijn hart bij Amarone gaan horen. Met een gedeeld eigenaarschap snijdt het mes aan twee kanten: ik kan ondernemen en Amarone blijft het hart van het keukenteam houden. Hiermee kunnen we het niveau voor de toekomst behouden en verhogen”, aldus Van Dobben.
Betaalbaarheid
Gert Blom: “Samen met Jan blijf ik de kernwaarden van Amarone bewaken. Betaalbaarheid en kwaliteit die zich uiten in een sublieme prijs-kwaliteitverhouding is daar een voorbeeld van. We willen het kookniveau een stapje hoger brengen en we zorgen dat de inrichting up to date blijft. Eind 2015 hebben we een grote restyling doorgevoerd, waardoor de inrichting nog beter past bij de kookfilosofie, de dynamiek en de ongedwongenheid van Amarone. In de loop van 2017 is weer een kleine interieuraanpassing voorzien en gaan we de buitenzijde opfrissen.”
Wijn-Spijs Specialist
De echtgenote van Jan van Dobben, Yoshiko van Dobben-Takayama, zal achter de schermen een aantal taken op zich nemen. Zij werd door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Wijn-Spijs Specialist 2015. Jan en Yoshiko leerden elkaar kennen in driesterrenrestaurant L’Arnsbourg in de Franse Elzas toen ze daar werkten.

