Innovatie

Ondernemers BREDA openen Maris Piper in A'dam

Maris Piper wordt het nieuwe restaurant van Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden. De horecagroep is bekend van  o.a. Restaurant Guts & Glory, Restaurant BREDA en Pita Kebab & Falafel.

Het trio achter o.a. Guts & Glory en Restaurant BREDA komt met een nieuw restaurant genaamd Maris Piper. Het voorste deel wordt een eigentijdse luxe brasserie die door het trio erg gemist wordt in de Amsterdamse ‘food scene’. Ze hebben inspiratie opgedaan bij de betere zaken in steden als Londen en Parijs. De kaart zal bestaan uit comfort food geschikt voor speciale gelegenheden. Zo kunnen gasten beginnen met kaviaar en wodka of een selectie schaal en schelpdieren en staan er bijzondere gerechten op de kaart zoals een beef Wellington (op aanvraag 24 uur van tevoren). 

Á la care
In tegenstelling tot de andere twee restaurants wordt er in de Maris Piper - Brasserie niet enkel een chef’s menu geserveerd, maar kun je voor lunch en diner ook kiezen van de à la carte kaart. Tijden de lunch en het diner wordt dezelfde kaart gevoerd, waardoor je ook met de lunch warme gerechten kunt eten. 

Chef's table
Maris Piper - Chef’s Table is gelegen naast de brasserie en wordt een exclusief restaurant waar ruimte is voor maximaal 12 personen. Iedereen zit aan de bar rond de keuken en de gerechten worden direct aan de gasten uitgeserveerd door de chef. Het menu bestaat uit ongeveer 18  kleine gangen . Naast veel aandacht voor het eten, staat ook gastheerschap centraal bij Maris Piper. Het team aan de voorkant zal aangestuurd worden door de maîtres Alex Cheuk en Giovana di Napoli die ervaring hebben opgedaan bij o.a. Dinner by Heston Blumenthal, Ron Gastrobar en C. De keuken zal geleid worden door Davy van de Velde (Pure C. en Guts & Glory) en Elske Mostert (Restaurant BREDA) gaat over de uitgebreide wijnkaart. Er zal een groot aantal wijnen per glas geschonken worden en er zullen bijzondere wijnen en oude jaargangen op de kaart komen.
 

Gerelateerd nieuws

woensdag 22 april 2015