Op 8 juni wordt wereldwijd Wereld Oceanen Dag gevierd. Een dag die in het teken staat van oceanen met gezonde visbestanden en een speciaal gala met een groot aantal sterrenchefs moet dit nog eens extra onder de aandacht brengen.
De stichting Good Fish Foundation, de Nederlandse stichting die zich inzet voor duurzame visserij, organiseert op deze dag het World Oceans Dinner. Dit is een groots opgezet gala diner in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk. Hier zal een spectaculaire line up van 10 sterrenkoks een tien-gangen diner met goede vis bereiden.
Hart voor oceanen
World Oceans Dinner is een charitydinner voor visliefhebbers die hart hebben voor de oceanen, vanuit onder andere de visserijsector, het bedrijfsleven, de horecasector en milieuorganisaties. Tijdens het diner wordt er onder andere via een livestream filmpjes getoond van chefs die een gerecht maken in restaurants door het hele land. Tijdens de avond zal er een kook "jam sessie" plaatsvinden. De topchefs koken met producten uit een "black box" die ze op dat moment in handen krijgen. Dit onderdeel wordt live gestreamd op de facebook pagina: Chefkoks/Koks/Gastheren/Gastvrouwen/Patissiers met 35.000 volgers. Good Fish Foundation is een milieuorganisatie die zich inzet voor de consumptie van duurzame en verantwoorde vis. De horeca heeft een heel groot aandeel in de visconsumptie. Toch verkopen veel restaurants vis die is gevangen met schadelijke technieken, dat is overbevist of zelfs door slaven is gevangen.
Line up World Oceans Dinner Noordwijk:
Soenil Bahadoer** | Vz Bocuse d’Or NL
Marcel van Lier*
Bart van Olphen (TV)
John Spruit | Finalist Bocuse d’Or NL
Ad Janssen | SVH Meesterkok
Edwin Loos | Culinaire Saisonnier
Hans Everse | Vz Gastronomisch Gilde NL
Dennis Willems | Winnaar Food Solutions
Bas Cloo | Dutch Cuisine
Alex Minderhoud | Gastronomisch Gilde Zeeland
Betty Koster | Kaasexpert L’Amuse
Mark Vaneker | ChocolaDNA
Duurzaam en culinair
Met het restaurantprogramma ‘Chefs voor goede vis’ probeert de stichting aandacht te geven aan deze problematiek en probeert het visleveranciers en de horecasector te verduurzamen op het gebied van vis. Dit gala diner is een moment om te laten zien dat juist duurzame vis heel erg goed past in een culinaire omgeving. Chefd in het hele land zetten zich momenteel in voor goede vis. Bent u een chef? Good Fish Foundation werkt met visleveranciers aan het ‘gecontroleerd’ in beeld brengen van een Goed Visassortiment. Zoek voor goede visleveranciers ook op deze kaart!
Word ook chef voor goede vis
Vindt u gezonde oceanen met gezonde visbestanden belangrijk? Wordt dan Chef voor Goede Vis! Chefs voor Goede Vis worden gesteund door milieuorganisatie Good Fish Foundation, uitgever van de VISwijzer. Deelnemen is gratis. Wat moet u doen? Maak kenbaar dat u gezonde visbestanden belangrijk vindt en meldt u aan! Betrek Good Fish Foundation bij uw visleverancier, samen kijken we welk deel van het assortiment ‘'goed’’ is. Zo wordt het niet alleen voor u makkelijk om te kiezen voor goede vis, maar ook voor collega-chefs! Zet goede vis op het menu.
Actie!
Doe direct mee: Op zaterdag 8 juni is het World Oceans Day, serveer op deze dag een mooi duurzaam visgerecht onder de naam ‘'World Oceans Dinner’'. Laat Good Fish Foundation even checken of deze vis inderdaad duurzaam scoort! Natuurlijk komt u dan in de VISwijzer app en op goedevis.nl en nog veel meer!
Kijk hier het inspiratiefilmpje van de stichting. Wat hebben de chefs in dit filmpje met elkaar gemeen? Zij zijn allemaal Chefs voor Goede Vis en strijden samen voor gezonde oceanen. Zij letten goed op de herkomst en de vangsttechniek van de vis die zij bereiden.







