Pattisier Hidde de Brabander van Dreams of Magnolia presenteerde onlangs zijn eerste handboek voor de patisserie. En goed nieuws: Entree mag namelijk 2 exemplaren weggeven van het boek Patisserie.
“Tot op de dag van vandaag sta ik nog altijd rotsvast achter die keuze én achter mijn mening dat het vak van banketbakker misschien wel het meest veelzijdige beroep is dat je kunt kiezen”, vertelt De Brabander in zijn voorwoord. “Als banketbakker ben je immers de hele dag bezig met smaken, geuren, kleuren en texturen, om die zo goed en mooi mogelijk te vormen tot gebakjes, bonbons en taarten.”
Een oplevend iets
Maar wat vindt De Brabander eigenlijk van patisserie in de horeca. Vindt hij het niveau goed, of kan het beter? "Patisserie in de horeca is een oplevend iets. Steeds meer koks zien de meerwaarde in van de laatste gangen en houden van de creativiteit die ermee gepaard gaat. Het groeit en dat vind ik heerlijk om te zien! Niveau mag zeker stijgen, maar dat heeft tijd nodig. Vooral basistechnieken is een hemelpunt."
Winnen
De Patisserie-boeken geven we natuurlijk niet zomaar weg, daar moeten jullie wel iets voor doen. Maar wat? Laat ons via redactie@entreemagazine.nl weten wat jouw favoriete zoete creatie is en stuur ons daar een mooie (Instagram)foto van. Uiteindelijk selecteren wij mooiste creatie. De winnaar ontvangt één van de exemplaren van Patisserie, geschreven door Hidde de Brabander!
Werkboek
“Zie het als een werkboek, waarbij je alle vrijheid hebt om aantekeningen en je eigen bevindingen te noteren. Of je nu een professional bent in een bakkerij, werkzaam bent in de horeca of dat je enthousiast thuis bakt en behoefte hebt aan verdieping: de stap-voor-staptechnieken geven een indicatie van hoe een basisrecept in elkaar kan zitten.” Of we een vervolg kunnen verwachten op Patisserie? "Hahah wel meer dan eentje!"


