In het Amstel Hotel te Amsterdam is vandaag het boek 'Reis naar de Sterren' van sterrenchef Paul van de Bunt gepresenteerd.
Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst van Alliance Gastronomique. In 'Reis naar de Sterren' laat patron-cuisinier Paul van de Bunt van tweesterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg de lezers proeven van de wereld van driesterrenchefs. Samen met zijn vrouw Sandra is Van de Bunt op bezoek geweest bij alle 54 driesterrenchefs van Europa. Ze mochten er in de keuken kijken, proefden de specialiteiten van het huis en interviewden de chefkok.
Reisverslag
Het resultaat is een relaas van hun culinaire belevenissen in reisverhalen die geïllustreerd worden met snapshots en anekdotes. Na elk bezoek creëerde Van de Bunt een passend gerecht hierbij. De nieuwe culinaire creaties zijn beschreven en prachtig in beeld gebracht.
Topprestatie
Van de Bunt: "Iedereen verklaarde me voor gek toen ik vertelde dat ik dit boek wilde maken. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar heeft me mateloos geïnspireerd. Daar was het me uiteindelijk allemaal om te doen."
Het boek wordt uitgegeven door Stichting Kunstboek. ISBN: 978-90-5856-319-4.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

