Restaurant Keuken & Deli in Utrecht wordt vanaf september Gare du Sud. Jeroen Robberegt wordt executive chef. De SVH Meesterkok stond negen jaar aan het hoofd van het Grand Restaurant Karel V en ontving in 2007 de eerste en nog steeds enige Michelinster voor de stad Utrecht.
Robberegt wordt samen met de eigenaren, en tevens broers, Joris en Kasper Visser verantwoordelijk voor het concept en de uitvoering van Gare du Sud, een eigentijdse bar, bistro en friterie in één. Wat kunnen we verwachten? “Mooie kleine gerechten, verfijnde ingrediënten die toch herkenbaar zijn en patatten met smaak”, vertelt Robberegt. “Een plek waar je komt voor een lekker glas wijn met kleine bites, maar tegelijkertijd ook kan aanschuiven voor mooie bistro gerechten.” De naam Gare du Sud is een knipoog naar het nieuwe treinstation Vaartsche Rijn dat eind augustus in gebruik zal worden genomen.
Tijd voor iets nieuws
Gare du Sud komt in het huidige Keuken & Deli dat in 2011 de deuren opende. Volgens Kasper Visser is het tijd voor iets nieuws: “Na 5 succesvolle jaren zijn we toe aan een nieuw concept. Destijds was het behoorlijk vernieuwend, waarbij gasten letterlijk in de keuken konden eten, maar we merken de laatste tijd dat we onszelf opnieuw willen uitdagen en iets anders willen proberen. Bovendien hoor je steeds vaker dat Utrecht toe is aan meer restaurants die koken op niveau en dat willen we graag met Jeroen gaan bieden. Mooie smaken, maar wel laagdrempelig.”
Verbouwing
Keuken & Deli is nog tot 31 juli 2016 open voor diner. Daarna sluiten de deuren voor de verbouwing. Half september zal het nieuwe Gare du Sud geopend worden.

