Natuurlijk gaan de meeste mensen uit eten in een restaurant. Toch bewijst JRE Nederland dat je ook op andere plekken heel goed kunt eten. Om dat te laten zien organiseerde de vereniging voor jonge en talentvolle koks op 2 juli Streetdine.
De 34 bij JRE Nederland aangesloten restaurants hebben zaterdag 2 juli met een guerrilla-achtige actie laten zien dat lunchen of dineren op niveau allesbehalve saai is. Onder de noemer Streetdine hadden de restaurateurs tussen 12.00 en 13.00 uur een tafel gedekt op een prominente plek in de stad of het dorp waarin ze zijn gevestigd. Denk aan een rotonde, een kerktoren, een brug of het strand.
Kennis delen
JRE werd in 1974 in Parijs opgericht door Jacques Marnier-Lapostolle. Zijn doel? Jonge aanstaande chefs ondersteunen en de culinaire erfenis beschermen, behouden, ontwikkelen en doorgeven. Daarnaast werd JRE opgericht als platform voor chefs om op internationaal niveau professionele kennis en persoonlijke ervaringen te delen. Inmiddels zijn er leden uit Duitsland, Italië, België, Zwitserland, Nederland, Spanje, Oostenrijk, Luxemburg, Slovenië, Kroatië, Denemarken en Roemenië.

