Financiën

Besparingstips koel- en vriesapparatuur

Het Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf heeft een praktisch boekje met besparingstips voor productkoeling ontwikkeld.

In het boekje genaamd 'Besparingtips voor Productkoeling' staat hoe ondernemers op eenvoudige wijze duizenden euro’s aan energiekosten op jaarbasis kunnen besparen. De tips worden ondersteund met duidelijke foto’s, een checklist en reminderstickers voor op koel- en vriesapparatuur.

Energiekosten

In de horeca maakt koeling gemiddeld 15 procent van de energiekosten uit, in de detailhandel food is dat aandeel 50 procent en bij supermarkten 65 procent en meer. Een bedrag dat in de (tien)duizenden euro’s per jaar loopt.

Volgens het Energiecentrum kunnen bedrijven op dit gebied gemakkelijk twintig procent besparen.

Voorlichtingslijn

De uitgave past in de voorlichtingslijn die het Energiecentrum voorstaat: ondernemers stimuleren energie te besparen zonder hen direct op kosten te jagen. Onder het motto ‘Stop het weglekken van kostbare energie’ worden ondernemers getriggerd naar de ‘energieweglekkers’ in hun bedrijf te kijken. De uitgave is onderdeel van deze campagne.

Ondernemers kunnen het boekje gratis bestellen via de website.


Meld u ook eens aan voor onze
nieuwsbrief.