Financiën

ABAB lanceert Horecamonitor

Het allround accountancy- en advieskantoor Abab presenteert de Horecaomonitor. Hiermee hebben horecaondernemers altijd de actuele kwartaalrapportages en jaarcijfers bij de hand.

Kengetallen zijn voor iedere branche anders. De Horecamonitor schets de situatie van de horecaondernemer aan de hand van kengetallen die voor hem relevant zijn. "De ondernemer kan zijn resultaten en kengetallen continu vergelijken met voorgaande periodes of met zijn begroting", legt Frans Saes verder uit, directeur Accountancy en voorzitter van het brancheteam Horeca.

"Dat deze informatie van cruciaal belang is voor de ondernemer, om te kunnen bijsturen, behoeft in deze tijd denk ik geen nadere toelichting."

Vergelijken
De cijfers vertellen niet altijd of de omzet en kosten gestegen of gedaald zijn ten opzichte van andere, soortgelijke bedrijven in de branche. Daarom is Abab voor de monitor een samenwerking aangegaan met het bedrijfschap Horeca en Catering.

Optimale sturing
Frank Veldhof, specialist nationale benchmark bij het bedrijfschap over de samenwerking. "Door de koppeling met ons zien ondernemers in een handomdraai hoe omzet, kosten en rendement zich verhouden tot die van vergelijkbare bedrijven. Het stelt ze dus in staat van dag tot dag de vinger aan de pols te houden. Zo is men in staat om het bedrijf optimaal (bij )te sturen."

De lancering van de Horecamonitor vindt plaats op de Zeeuwse Horeca Beurs van 2 tot en met 4 maart in Goes.