Dranken

Pulitzer's Bar werkt samen met Dandelyan

Pulitzer’s Bar, de klassieke art-deco hotelbar in Pulitzer Amsterdam, kondigt een take-over aan van cocktailbar Dandelyan (winnaar Tales of the Cocktail 2017) op 9 en 10 november 2017.

Pulitzer Amsterdam nam vorig jaar nog een award in ontvangst voor Best (Hotel) Restyling tijdens de Entree Awards. Het team achter Dandelyan, gevestigd in het Mondrian Sea Containers hotel aan de oevers van de Thames in Londen, serveert in de Pulitzer's Bar gedurende 2 dagen cocktails van het huidige en voormalige menu. 

Andrei Talapanescu
Voor deze 2 dagen vliegt Dandelyan met een team van 3 naar Amsterdam, waaronder Alex Lawrence, hoofdbartender Dandelyan en James Wheeler,  assistant general manager Dandelyan. Bartender Andrei Talapanescu van Pulitzer’s Bar assisteert deze dagen om Dandelyan tot leven te brengen in de Nederlandse hoofdstad.

Zowel hotelgasten als bezoekers van de bar krijgen de kans om het eenmalige menu te ervaren met drankjes als ‘Evil Manhattan’, ‘Natural Born Gatherer’ en ‘Pinnacle Point Fizz’. James Wheeler vertelt, ”We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking; het team van Dandelyan is echt dol op Amsterdam en Pulitzer Amsterdam was absoluut de voor de hand liggende keuze om een take-over te doen. De bar heeft een soortgelijke sfeervolle en elegante setting, en hetzelfde karakter als die van Dandelyan. We hebben een menu samengesteld met drankjes van zowel het huidige als voormalige menu om Dandelyan’s signature cocktails naar deze bruisende Europese stad te brengen.”

Interieur
Het interieur van Pulitzer’s Bar en Dandelyan (onder leiding van Tom Dixon) zijn beide door de designer Jacu Strauss ontworpen.