Dranken

Biologische Japanse thee met kruiden

Akebono Tea gaat deze maand een assortiment biologische theesoorten uitbrengen waarin kruiden met traditionele Japanse thee worden gecombineerd.

Akebono Tea combineert een klassieke theecollectie, bestaande uit traditionele Sencha, Hojicha en Genmaicha, met kruidenmengsels waarin verschillende soorten kruiden zijn verwerkt, zodat de Japanse theebasis met rijke aromatische geuren wordt aangevuld en er verrassende smaken en aroma’s ontstaan. De unieke theecollectie bestaat uit een assortiment van acht verschillende smaken.

De theebladeren worden geteeld en met de hand uitgekozen op een plantage aan de voet van de berg Fuji, waar ze volop voedingsstoffen kunnen opnemen uit het zonlicht en uit het water dat van de berg omlaag loopt en de grond bewatert. Om die reden zijn alle melanges biologisch gecertificeerd door JAS, wat betekent dat er volop van de theesoorten die erin verwerkt zijn kan worden genoten in de wetenschap dat er geen pesticiden of chemische meststoffen zijn gebruikt bij de cultivering ervan. Naast het gebruik van biologische theeblaadjes moedigt Akebono Tea ook duurzame relaties tussen klanten, producenten en de natuur aan: de theeblaadjes voor de thee worden rechtstreeks bij de theeplantages ingekocht.

De thee is geïnspireerd door de stad Tokio, waar het bedrijf begonnen is: een melange van het oude en het nieuwe. Het doel is om unieke Japanse thee te creëren door traditionele thee en kruidenthee samen te brengen en met het mengsel als merk een nieuw perspectief te scheppen door traditie en moderniteit te integreren, twee aspecten die in de stad Tokio terug te vinden zijn. Ga naar de website voor meer informatie over alle mengsels en hun afkomst.

Hier leest u meer over wat thee voor uw onderneming kan betekenen