In Brasserie NL in Leidschendam vond maandag 15 mei de jaarlijkse JRE pers- en partnerlunch plaats. Eigenaren van De Ertepeller, De Witte Zwaam, Hemingway, De Rozario, Strandlodge en De Loohoeve presenteerden zich als de nieuwe leden van de Nederlandse tak van Jeunes Restaurateurs (JRE), een restaurantvereniging voor jonge en talentvolle koks.
Gastheer en organisator van deze kennismaking was Ruben van Dieten van Brasserie NL. Na een korte introductie van internationale JRE-projecten stelde voorzitter Rik Jansma van De Basiliek uiteindelijk 6 nieuwe leden voor. Met deze nieuwe leden telt de vereniging nu 37 leden.
De nieuwe leden
- Arjan Kuipers & Mark van den Berg van De Ertepeller in Papendrecht
- Timo Agterberg & Danique Haaksman van De Witte Zwaan in De Bilt
- Sander Doggen & Tim Schimmel van Hemingway in Bergen op Zoom
- Jermain de Rozario & Virginia Rhoe van De Rozario in Helmond
- Mike Vrijdag van Strandlodge
- Jeroen & Marleen Brouwer van De Loohoeve
Wijn-spijs
Tijdens een bijzondere lunch stelden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk, maar ook culinair voor. Iedere gang werd door een van de chefs gekookt. LFE, Résidence, Wijn Verlinden, Kwast en Oud Reuchlin & Boelen verzorgden de wijn-spijscombinaties. S. Pellegrino en Nespresso verzorgden respectievelijk de waters en espresso's.
JRE Jongerenweek
Ook bracht Jansma de JRE Jongerenweek 2017 onder de aandacht. JRE vindt het namelijk belangrijk dat hun passie ook bereikbaar moet zijn voor de gast van de toekomst. Daarom krijgen alle jongeren tot en met 25 jaar tijdens de jaarlijkse JRE - Jongerenweek 50% korting op de menuprijs bij alle JRE restaurants binnen Nederland.

