De World Chocolate Masters komen er weer aan, met masterclasses en - voor het eerst in Nederland - de Young Talent Competition. Het thema deze keer is: Futropolis. Dat betekent dat deze zevende editie meer dan ooit gaat over de nieuwe generatie chefs en haar zoektocht naar de smaken van de toekomst.
World Chocolate Masters is op dinsdag 20 juni bij Kookerij Culinary College in Noordwijkerhout. Het is voor het eerst dat de organisatie in Nederland de Young Talent Competition organiseert. 4 jonge, nog studerende chefs doen eraan mee om kans te maken op een plaats in de preselectie van 2019. In een korte tijdspanne moeten zij een gemouleerde bonbon en een patisseriecreatie van topkwaliteit ontwikkelen. Hieronder de deelnemers.
* Damilyano Eijkemans (19) uit Schijndel, werkzaam bij Den Otter Patisserie
* Bas Klarenbeek (19) uit Hillegom, werkzaam bij Huize van Wely
* Anne Overmeer (21) uit Amsterdam, werkzaam bij Patisserie Kuyt
* Goos Burbach (22) uit Leiden, werkzaam bij Patisserie Soetenso
De jury
De kandidaten en hun creaties worden door een vijfkoppige jury van chocolade-experts beoordeeld op smaak, visuele aspecten, creativiteit en technische vaardigheden. De jury bestaat uit: Hidde de Brabander (24Kitchen), Anneke Verhagen (restaurant ’t Raadhuis), Jacques van Bragt (Jacques van Bragt Patisserie), Tom van Woerkum (The Pastryclub) en Arthur Tuytel (Arthur Tuytel Patisserie & Chocolaterie).
Workshops en demo's
Verder zijn er op World Chocolate Masters verschillende demo's, workshops en masterclasses. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan de 'flavour trip', een virtuele trip over een plantage, een workshop over toekomstige foodtrends van Jurgen Koens en chef-sessies van Marike van Beurden en Nils Hendrikse.
Alle activiteiten op de dag zijn gratis en inschrijven is mogelijk bij binnenkomst, maar vol is vol. Ook is vooraf aanmelden voor World Chocolate Masters nodig. Inschrijven kan hier, het volledige programma staat hier.

