Het Biergenootschap der Lage Landen reikt in het najaar de tweede Bier & Gastronomie Award uit. Restaurants waar bier met spijscombinaties hoog in het vaandel staan, kunnen meedingen naar de prijs.
De restaurants moeten een menukaart te hebben waarbij bij de gerechten een suggestie wordt gedaan voor een bijpassend bier. De medewerkers moeten op de hoogte te zijn van de reden waarom de bieren er bij passen. Ook speelt de creativiteit van de keuze van het glaswerk en de inhoud daarvan een rol.
Caruso
De eerste Bier & Gastronomie Award werd vorig jaar oktober uitgereikt aan Proeverij Caruso in Roosendaal. Dit gebeurde tijdens het door de vereniging PINT georganiseerde symposium Bier aan Tafel.
Biergenootschap
Het Biergenootschap der Lage Landen is een gezelschap met leden uit de Nederlandse en Belgische Bierwereld, dat zich inzet voor de promotie van bier. Daarbij combineert het de Nederlandse bierbekendheid met de Belgische biercultuur. Eén van de exponenten daarvan is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd.
Inschrijven
Restaurants kunnen zich tot vrijdag 1 mei inschrijven door een e-mail te sturen naar bgll@cbk.nl. Dit onder vermelding van de contactgegevens. De voorwaarden voor deelname worden dan toegezonden.
Na een reactie hierop wordt door een deskundige jury een eerste selectie gemaakt. Vervolgens wordt een aantal restaurants door de jury bezocht.

