Met ingang van 14 januari 2020 neemt Walter Seib de voorzittershamer van het FSIN over van Paul Bringmann.
Onder het voorzitterschap van de founder van ‘La Place’ Paul Bringmann is het FSIN fors gegroeid van ruim 100 bedrijven tot 200 bedrijven eind 2019. Hij was de afgelopen zes jaar de voorzitter van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Eind 2019 passeerde het FoodService Instituut Nederland de grensv an 200 bedrijven die zich als lid hebben aangesloten bij het Instituut.
Stokje overgeven
Het FSIN is opgericht in 2003 met als doel de (toen al te verwachten) veranderingen in de strijd om het maagaandeel te volgen en de foodservicemarkt in kaart te brengen en met analyses en insights alle verwachte veranderingen te duiden. Het FSIN is een georganiseerd als een vereniging onder leiding van een bestuur van 9 beleidsverantwoordelijken, afkomstig uit de verschillende schakels van de foodservicesectoren. De afgelopen 7 jaar heeft het FSIN onder voorzitterschap gestaan van de oprichter van La Place, Paul Bringmann. Dat stokje heeft hij op het FSINHorecava Brunchcongres op 14 januari overgegeven aan Walter Seib, de CEO van HMS-Host (zie foto).
Duiden en voorspellen
Het FSIN heeft twee taken. Aan de ene kant volgen het de strijd om het maagaandeel en brengen het in kaart waar, hoe en wanneer de consument zijn Euro voor voedings- en genotmiddelen besteedt. Aan de andere kant willen het op een wetenschappelijk verantwoorde manier duiden (en voorspellen) wat de ontwikkelingen voor de komende jaren aan veranderingen (kansen en bedreigingen) met zich meebrengt voor alle spelers in de voedselketen. En wat ze moeten doen en kunnen om daarvan te profiteren. Als opvolger van 'éminence grise' Paul Bringmann heeft het FSIN bestuur besloten om zo mogelijk een nog meer internationaal georiënteerde, zeer ervaren, topman van een foodservice bedrijf te vragen om het bestuur te leiden. Seib heeft in zijn rijke internationale managementervaring als CEO van HMS Host afdoende bewezen een bijzondere neus te hebben voor toekomstige ontwikkelingen in de verschillende foodsectoren. Walter Seib, CEO van HMSHost International: “We staan aan het begin van 2020. Een jaar dat in films en boeken al decennia wordt gepositioneerd als aankondiging van futuristische veranderingen in onze manier van leven. Inmiddels rijden we in automatische auto's, eten we in restaurants die worden bediend door robots, betalen we met onze telefoons en gebruiken we 3D-printers om bijvoorbeeld boten op ware grootte te bouwen. Hadden we dat tien jaar geleden kunnen bedenken? En wat zal 2030 ons dan brengen? Over deze vraag wil ik graag samen met de leden van FSIN discussiëren, en hoe wij hierop in kunnen spelen. Als nieuwe voorzitter wil ik hier graag mijn bijdrage aan leveren.”
Het bestuur van het FSIN wordt gevormd door de volgende 9 Executives.
• Walter Seib, CEO HMS Host, als voorzitter
• Teun Verheij, CEO Albron, bestuurslid namens de outlets
• Rob Heesen, directeur AH to go, bestuurslid namens de outlets
• Henri Froeling, CEO Bakerstreet, penningmeester en bestuurslid namens de outlets
• Dries Bögels, directeur Foodservice bij Sligro, bestuurslid namens de groothandels
• Freek van Beek, CEO Lekkerland, bestuurslid namens de groothandels
• Eveline Nederlof, Managing Director Unilever Foodsolutions, bestuurslid namens leveranciers
• Paul van Haeren, Directeur Foodservice bij Johma, secretaris en bestuurslid namens de leveranciers
• Bas Padberg, Managing Director bij Arla Foods, bestuurslid namens de leveranciers
Daarnaast zijn er twee operationeel verantwoordelijke directeuren:
• Jan-Willem Grievink is directeur van het FSIN en verantwoordelijk voor de vereniging.
• Inga Blokker is directeur van The Food Research Company, het bedrijf dat alle research voor het FSIN
doet, alle rapporten maakt en de congressen organiseert.

