Branchenieuws
Foto Alexander van der Sporre

Villa Guth open voor 'fine dining experience'

De internationaal gerenommeerde chef en in Amsterdam gevestigde hospitality ondernemer Dita Guth, biedt met The Annex exclusieve ‘fine dining experiences’ en een ontspannen verblijf in een monumentale villa, omringd door uitgestrekte natuur. 

The Annex is een concept voor ‘bon vivants’ in Nederland. “The Annex is een thuis weg van huis, toegankelijk en weelderig, vredig, ontspannend, voedend en bovenal gedenkwaardig. The Annex is Retox, Detox, Relax.”, aldus eigenaresse en bedenker van The Talent Table Dita Guth. Gasten worden verwelkomd in een voormalige woonboerderij die in 1972 is herbouwd tot een ‘mid-century modern’ privé-villa. Dit historische pand heeft een bewuste transformatie door eigenaar Dita Guth en haar echtgenoot ondergaan. 

Origineel en modern
Originele elementen zijn bewaard gebleven terwijl elegante ontwerpdetails aan de villa zijn toegevoegd. The Annex is uitsluitend bedoeld voor privé-groepen tot 10 volwassenen, en is exclusief af te huren als ‘private catered residence’. Guth schetst een beeld voor gasten: "Stelt u zich eens voor om te genieten van een huisgemaakte cocktail of een goed glas wijn aan het zwembad, omgeven door eindeloze hectares landbouwgrond. Wandelingen in het uitgestrekte bos en de enige reden waarvoor u terugkomt is een maaltijd bereid door een opkomend sterrenchef met producten van lokale boeren. Slapen in serene rust en wakker worden met uitzicht op de prachtige natuur. Lunchen aan een boomstamtafel van een (omgewaaide) monumentale sequoia-boom, die ooit bescherming bood aan het plaatselijke kasteel. Tijdens een goed gesprek genieten van exquise wijnen gemaakt door kleine wijnboeren, en dat alles zonder een vinger op te hoeven steken."

Noord-Limburgse traktatie
Het culinaire aanbod voor gasten is een unieke ervaring van boerderij tot tafel. Gasten worden liefdevol verwend met ontbijt, lunch en diner, bereid door een rijzende ster of een gelauwerde Michelin sterren-chef. Alle producten komen uit de regio van Geijsteren, zijn biologisch en zeldzaam door de kleine schaal waarop ze verbouwd of gehouden worden. Brood, honing, fruit, groenten, wild vlees, jam, sappen en meer…. Gasten kunnen tijdens hun verblijf ook kennismaken met culinaire activiteiten die speciaal voor hen worden samengesteld. The Annex heeft de morele houding om lokale en natuurlijke producten aan te bieden, van keuken tot en met de gastenkamers. 

Zintuigen prikkelen
De villa biedt luxe ruime kamers op de bovenste verdiepingen, elk met een mooi uitzicht over het uitgestrekte landschap en elk met een eigen badkamer. De begane grond biedt een ruime foyer, een grote woonkamer en eetkamer met een houthaard, een royale keuken met kookeiland waaromheen gasten comfortabel kunnen zitten en praten met de gewaardeerde chef-koks. In de besloten tuin aan de achterzijde van het huis is het heerlijk toeven in de luxe ligstoelen bij het verwarmde zwembad. Exclusieve cocktails, met zorg samengestelde muziek, ongerepte natuur, de unieke architectuur van het huis die de hele dag zonlicht binnenlaat, sterren kijken bij heldere nachten, de oorspronkelijke bibliotheek uit 1750 en de 200 jaar oude Sweet Chestnut-boom op het land…. het zijn maar een paar elementen die de zintuigen van gasten zullen prikkelen.