Ciel Bleu in Amsterdam, Tout a Fait in Maastricht, Merlet in Schoorl en De Vlindertuin in Zuidlaren zijn per 1 januari lid van Alliance Gastronomique.
Tijdens een lunch in restaurant De Librije overhandigde voorzitter John Beeren de nieuwe leden de Alliance-vlag en de culinaire gids van 2009, waarin alle leden vermeld staan.
Het Franse Ciel Bleu is met de toetreding het tweede restaurant van Hotel Okura Amsterdam dat lid is van Alliance Gastronomique. Het Japanse Yamazato Restaurant trad al eerder toe.
Zowel Onno Kokemijer, executive chef & manager van Ciel Bleu, als Marcel van Aelst, president & general manager van Hotel Okura Amsterdam, zijn trots op het lidmaatschap. "Wij zien het als een erkenning van de kwaliteit van onze restaurants", aldus Van Aelst.
Alliance Gastronomique is een samenwerkingsverband van vakkundige, gedreven en creatieve cuisiniers en restaurateurs van 35 vooraanstaande restaurants in Nederland en Belgi?/P>
De vereniging heeft als doel het bevorderen van de gastronomie in het algemeen, en in Nederland en Belgi?n het bijzonder. De Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa.

