Branchenieuws
Foto Passion HI

Tweede editie voor Slag op de Schelde

Voor het tweede jaar op rij wordt op 23 mei de kookwedstrijd Slag op de Schelde georganiseerd, een initiatief van chef Hans Everse, Rutger van der Weel van restaurant Katseveer* in Wilhelminadorp en het Gastronomisch Gilde Zeeland.

De wedstrijd staat open voor chefs of souschefs die aan boord van het schip Denick II koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beloond door een vakjury, met daarin onder andere Edwin Vinke en Dick Middelweerd.

Hans Everse: “Vorig jaar hebben we deze wedstrijd voor chefs of souschefs nieuw leven ingeblazen en dat bleek een groot succes. Het deelnemersveld was van hoog niveau en we rekenen nu op nog meer aanmeldingen.” Aan boord van het schip maken de deelnemers een gerechtje waarin asperges en een product uit de Oosterschelde zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende drank presenteren. De deelnemers laten zich bijstaan door een commis en nemen een gastheer of -vrouw mee die de gerechten en de dranken serveert en van uitleg voorziet. Inschrijven kan tot en met 13 maart 2016. De receptuur van alle inschrijvers wordt blind beoordeeld zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 23 mei op de Oosterschelde te strijden.