Branchenieuws

Tilburg krijgt plant-based restaurant

Tilburg krijgt plant-based restaurant: Focus Foodbar

In het centrum van Tilburg opent deze zomer een horecazaak met een 100 procent plantaardig aanbod: Focus Foodbar. Daarvoor is geld nodig en de Tilburgse initiatiefneemster Bregje Mols richt zich daarom tot het grote publiek.

Veganistische horeca 
De plantaardige horeca in Tilburg is mager. Dat is opmerkelijk omdat zaken die sterk verbonden staan met onze eetgewoonten, zoals gezondheid, klimaat en dierenwelzijn, in Nederland steeds meer onder de aandacht worden gebracht. Bregje Mols,  iniatiefneemster en oprichtster van de foodbar, wil verandering brengen in die schaarste. “Veganisme wordt wereldwijd steeds populairder. In de randstad zijn de veganistische restaurants en bars niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wij willen mensen op een toegankelijke manier kennis laten maken met plantaardig eten. Je hoeft niets in te leveren om toch lekker en volwaardig te kunnen eten,” aldus Mols. “Burgers, bier of bitterballen; heel veel is mogelijk”. Focus Foodbar richt zich niet alleen op vegetariers en veganisten, maar ook op mensen die minder vlees willen eten; de zogeheten flexitariër.

Duurzaam ondernemen
De initiatiefneemster gaat zo veel mogelijk samenwerken met lokale ondernemers en wil zich hard maken om voedselverspilling tegen te gaan. “Van de selectie van producten tot het restafval, alle stappen zullen zorgvuldig behandeld worden. Duurzaam ondernemen is ons belangrijkste speerpunt.”  Focus Foodbar wil deze zomer haar deuren openen in het centrum van Tilburg, daarvoor is er geld nodig en daarbij betrekken ze de crowd. De initiatiefneemster heeft al ruim 60% van het streefbedrag opgehaald, maar om daadwerkelijk te kunnen starten is er meer nodig. Geïnteresseerden kunnen tot 20 april investeren of doneren vanaf €25,-.