Branchenieuws

Sterrestaurant De Zwaan opent bistro

In restaurant De Zwaan in Etten-Leur is vrijdag 4 september de bistro Het Lelijke Eendje geopend.

Eigenaar Roland Peijnenburg had altijd al de wens een kleine bistro te beginnen, maar kon geen geschikt pand vinden. Daarom besloot hij een ruimte in het al bestaande sterstaurant De Zwaan om te bouwen tot bistro.

Bistro
In de bistro ligt de nadruk op een enkelvoudige smaak (puur en zonder opsmuk), maar wel bereid door topkoks. Het streven is een Bib Gourmand krijgen. De gast is er minder tijd kwijt dan in het restaurant.

Restaurant
De inrichting van het restaurant is luxer gemaakt met nieuwe fauteuils, servies, glaswerk en ruimere tafels met meer privacy. Het streven van het restaurant is twee Michelinsterren verkrijgen.

De nadruk ligt op een avondvullende beleving waarbij meervoudige smaken en een optimale wijn-spijscombinatie de rol spelen.

Keuze

Peijnenburg: "Als ik uit eten ga, ga ik meestal of naar een zeer goed (sterren)restaurant of naar een relatief eenvoudig restaurant. Ik ga dus óf voor meervoudige smaken die je enkel in een ontspannen situatie kunt proeven, zoals bij kleine verfijnde gerechtjes met aansluitende wijnen en dito ambiance zoals in De Zwaan. Óf ik ga voor een echt puur gerecht, enkelvoudig zonder tierelantijnen, zoals bij een lekker stuk ribeye met béarnaise of een mooi stuk vis met aardappelpuree en worteltjes."

Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.