Stan Kerckhoffs, maître-sommelier bij Restaurant Latour (*) in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer.
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk van Karel V in Utrecht en SVH Meestergastheer Leon IJpelaar van FG Foodlabs (*) in Rotterdam en in aanwezigheid van Hanneke Westland, secretaris van SVH Meestertitels. De commissieleden waren onder de indruk van het bedrijf en beoordeelden Stan als Meesterwaardig. Met name de wijn-spijscombinatie van gegrilde zeetong en gebrande carabinerosgarnaal geserveerd met de Oostenrijkse wijn Pinot Blanc K. Angerer Kamptal uit 2010 viel in de smaak.
Carrière
Kerckhoffs ging na zijn opleiding Gastheer aan de Middelbare Hotelschool in Heerlen aan de slag bij Hotel-Restaurant Prinses Juliana (*) in Valkenburg. Daarna werkte hij bij Restaurant La Ville en ’t Pakhoes in Maastricht. In 2003 maakt hij de overstap naar restaurant Latour (*) in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Het restaurant is sinds 2005 in het bezit van een Michelinster.

