Mario Ridder van Restaurant De Zwetheul in Schipluiden is zondag geïnaugureerd als SVH Meesterkok, de 121ste van Nederland. Tegelijkertijd werd hij officieel eigenaar van De Zwetheul en opende hij zijn nieuwe terras.
SVH-directeur Bob Schut roemde namens de Commissie Meesterproef SVH Meesterkok het niveau van de chef-kok. "Een Amsterdammer die zich heeft genesteld in Rotterdam, een teamspeler, gedreven, eigenwijs, met een groot doorzettingsvermogen en passie voor zijn vak."
Verdiend
Op de vraag waarom Ridder graag SVH Meesterkok wilde worden kreeg de Commissie Meesterproef destijds te horen: 'omdat het ik het verdiend heb'. Schut: "En dat klopt, Mario is een echte SVH Meesterkok".
Helden
Cees Helder benadrukte dat de titel niet alleen voor Ridder van belang is, maar ook voor de uitstraling richting alle jonge koks. "We hebben helden nodig in de horeca en Mario is zo’n held", aldus Helder.
Na ondertekening van het diploma door Helder, Schut en Ridder werden de versierselen uitgereikt door Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen. Ter afsluiting werd Ridder toegezongen door operazangeres Lieve Geuens.
Meesterproef
Ridder legde zijn meesterproef af op donderdag 6 november 2008. Tijdens de inauguratie blikte Robert Kranenborg terug op de proef en beschreef hij "de triomf van het gouden gebak", één van de gerechten. "Alles wat een SVH Meesterkok in huis moet hebben heeft Mario laten zien."

