Koninklijke onderscheiding Roberto Payer
Branchenieuws

Koninklijke onderscheiding Roberto Payer

Roberto Payer (1950) is bij de jaarlijkse lintjesregen, voorafgaand aan Koningsdag, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. 

De cluster general manager van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam Roberto Payer kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als hotelier met een meer dan 50-jarige loopbaan bij Hilton en voor zijn bestuurlijke functies in tal van maatschappelijke, educatieve en culturele organisaties. 

Gezichtsbepalende rol 

Roberto Payer heeft tijdens zijn loopbaan van meer dan 50 jaar voor Hilton een belangrijk stempel gezet op de gastvrijheidsindustrie in Nederland en een gezichtsbepalende rol vervuld binnen de internationale horeca- en toerismebranche.Daarnaast is hij door zijn persoonlijke betrokkenheid en ondersteuning van evenementen voorwaardenscheppend geweest voor de ontwikkeling en het succes van tal van food- en culturele initiatieven. Tot op de dag van vandaag vervult hij vanuit zijn brede interesse en kennis daarnaast onbezoldigd een bestuurlijke en adviserende rol in uiteenlopende maatschappelijke, educatieve en culturele organisaties. Als hotelier pur sang is hij nog steeds een voorbeeld voor velen, wereldwijd ambassadeur voor zijn vak én voor Amsterdam en Nederland.

Loopbaan

Roberto Payer begon zijn loopbaan in Hilton Amsterdam en doorliep diverse functies alvorens de overstap te maken naar Hilton Schiphol, waar hij marketing en sales functies vervulde en later werd benoemd tot Rooms Division Manager. Hij maakte een kort uitstapje naar het Rome Cavalieri Hilton en keerde terug naar Hilton Amsterdam in de functie van Executive Assistant Manager. In 1988 werd hij benoemd tot General Manager van het Hilton Rotterdam. In november 1991 keerde hij opnieuw terug naar Hilton Amsterdam, nu als General Manager. In die functie gaf hij onder meer leiding aan de grote vernieuwing van het hotel tussen 1998 en 2000. In 2009 onderging het befaamde Italiaanse restaurant Roberto’s (genoemd naar de General Manager) in Hilton Amsterdam een metamorfose en profileerde zich vanaf dat moment met signature gerechten volgens Roberto Payer’s ‘Pure Italiaanse Keuken’. In 2013 werd Roberto Payer tevens benoemd tot General Manager van het nieuw gebouwde en in mei 2014 geopende Waldorf Astoria Amsterdam.