Joris Bijdendijk, zonder koksopleiding, is de nieuwe head-chef van Bridges in Amsterdam. Hij werkt dan onder Ron Blaauw**.
Het restaurant van hotel The Grand staat vanaf 2013 namelijk onder de (nieuwe) leiding van Blaauw. Het was al eerder bekend dat het visrestaurant zou worden omgedoopt tot Bridges inspired bij Ron Blaauw, waar de tweesterrenchef executive chef van wordt.
Blaauw blijft echter vooral tijd besteden aan zijn eigen, gelijknamige zaak in Amsterdam.
Uit eigen stal
Een andere kok zou de dagelijkse leiding op zich gaan nemen. Dat is dus Bijdendijk geworden, waar Blaauw al op hoopte. Tegen BijzondereRestaurants meldde hij: "Ik wil er iemand hebben die ik ken en vertrouw. Ik heb een erg goede jongen uit mijn eigen stal in het vizier, die nu nog in het buitenland werkt. Ik hoop gauw te horen of hij Bridges op dagelijkse basis wil gaan leiden."
"Want die chef-kok is beslist nodig: iemand die begrijpt én kan wat ik wil. Overigens mag die chef beslist zijn eigen identiteit daar neerzetten. Wel blijft Bridges een visrestaurant. Althans ... Zeker driekwart van het aanbod bestaat uit vis, maar je kunt er ook terecht voor een mooi vegetarisch gerecht."
Bijdendijk
Bijdendijk start bij Bridges per 1 november 2012. De jonge, Nederlandse chef (1984) werkte bij het Franse Le Jardin Des Sens in Montpellier, van de broers Laurent en Jacques Pourcel. Dit restaurant had eerst 2 sterren, nu 1.
Ook blogt Bijdendijk voor Elle Eten en is hij erelid van de Youth Food Movement (YFM).
Geen koksopleiding
Overigens volgde de ex-timmerman & -stukadoor nooit een koksopleiding; hij leerde het vak van gerenommeerde chefs als Ron Blaauw. Op zijn zestiende jaar schreef hij al een plan dat hij over 10 jaar voor een grote, Franse chef zou koken.
Als hij 1 jaar in Frankrijk zou overleven, zou hij genoeg zelfvertrouwen hebben om een eigen zaak te starten in Amsterdam.
Hij heeft dus bijna gelijk gekregen.
Deelbron: Ron Blaauw op Twitter.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

