Jarno Eggen, eigenaar en chef-kok van Restaurant De Groene Lantaarn (*) in Zuidwolde is op 17 mei geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald.
De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers van Restaurant Vinkeles (*) in Amsterdam en Marc van Gulick van Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag en in aanwezigheid van Hanneke Westlaan, secretaris SVH Meestertitels.
De keuken van Eggen werd door de commissie omschreven als een frisse en eigentijdse keuken met respect voor producten en met als inspiratie 'de boerderij'. De commissie was erg onder de indruk van de verschillende creaties: de amuse van kreeft met buchu en wortel, de rode mul met krokante schubben en risotto van lavas, parmezaam en citroentijm. “Het feit dat meerdere medewerkers als jarenlang voor Jarno en zijn vrouw Cindy werken, geeft aan wat een mooi en prettig bedrijf De Groene Lantaarn is,” aldus de commissie.

