Branchenieuws

FLO Amsterdam komt met eigen kookboek

FLO Amsterdam presenteert vandaag haar eerste, geïllustreerde kookboek genaamd 'l’Esprit Brasserie'. Hierin wordt een aantal geheimen uit de keuken van de brasserie onthuld.

Voor de presentatie bereidt chef-kok Rudolf Bos enkele van zijn succesrecepten. Bij de aanwezigen is onder andere Sjoerd Dijkstra; deze haalde drie jaar geleden de Franse formule FLO naar Nederland. Ook anderen van de Dijkstra-familie zijn aanwezig als zijnde de oprichters van de Eden Hotel Group, het naastgelegen hotel.

Het kookboek
Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Johannes van Dam. In het kookboek staan vijftien voorgerechten, zeventien hoofdgerechten en dertien nagerechten. De basis bestaat uit dagverse ingrediënten en eenvoudig te volgen recepturen. Dit alles is geïllustreerd met foto’s. Ook wordt bij elk gerecht een wijnsuggestie vermeld.

'L’Esprit Brasserie' is verkrijgbaar bij de recepties van alle zestien Eden City Hotels, via de website www.edencityhotels.com en bij een aantal geselecteerde adressen in Nederland. De verkoopprijs is 19,95 euro.

Groupe FLO
FLO Amsterdam is onderdeel van de Franse Groupe FLO, vooral bekend om zijn wereldberoemde Parijse brasseriën als Julien, Bofinger, FLO en La Coupole. De Amsterdamse menukaart is geïnspireerd op de typisch Franse cuisine en het ambachtelijk vakmanschap. Later dit jaar worden vestigingen geopend in Eindhoven en Maastricht.