Branchenieuws

De Kromme Dissel geeft kookboek No. 1 uit

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum lanceerde maandag 29 juni haar eigen kookboek: No. 1.

Het eerste exemplaar werd  door chef-kok Tonny Berentsen uitgereikt aan burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum (rechts op de foto), tijdens een speciale lunch voor genodigden.

Met het gereedkomen van een eigen boek is een langgekoesterde wens van medewerkers en gasten van De Kromme Dissel verwezenlijkt. Naast een groot aantal recepten van Berentsen geeft No. 1 een beeld over het restaurant, het team en de passie van de mensen die er werken.

Aan het woord
Ook komen diverse leden van de witte en zwarte brigade aan het woord over De Kromme Dissel: Tonny Berentsen, souschefs Sierk Buwalda en Jeroen Hoogsteder, maître Iddo Krips, gastheer Robert van Silfhout, gastvrouw Stephanie Remmerswaal en sommelier Dolf van Drempt.

Samenspel
"Onze inspiratie stopt nooit en komt uit allerlei verschillende hoeken. We werken met de mooiste producten. Vis komt rechtstreeks van het schip en de groenten en het fruit uit de regio. Ieder heeft zijn eigen ideeën, maar samen komen we tot een uitgebalanceerd samenspel van smaken. Enthousiasme is altijd onze 'drive'", aldus Berentsen in het boek.

Michelinster
De titel van het boek verwijst naar het feit dat De Kromme Dissel al 38 jaar een Michelinster bezit en daarmee op nummer 1 staat op de ranglijst van de Nederlandse restaurants die het langst onafgebroken een ster heeft.

"Bovendien is het boek gemaakt voor de gasten die voor ons op nummer één staan. De gerechten in het boek zijn onze signatuur-gerechten, ofwel de nummer 1-gerechten van de Kromme Dissel. Het boek is een uiting van onze filosofie: één team met een gezamenlijke missie."

Het boek kost 17,50 euro en is te verkrijgen bij De Kromme Dissel.