Branchenieuws

Bentinck opent in voormalige stallen

Amerongen krijgt er in februari 2017 een nieuw restaurant bij. In de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen opent restaurant Bentinck, een eigentijds en betaalbaar restaurant waar groenten uit de eigen moestuin een belangrijke rol spelen.

Bentinck krijgt de sfeer en inrichting van een mondaine brasserie, waar gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en smaken. De focus ligt op dagverse ingrediënten die in eigen keuken bereid worden, waarbij groenten uit de op de buitenplaats gelegen moestuin een belangrijke rol innemen. Bentinck wordt gesitueerd in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen, dat samen met andere historische gebouwen gelegen is op het landgoed rondom Kasteel Amerongen.

Gezond, regionaal en duurzaam
Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: “Met Bentinck willen we gezonde voeding in een eigentijds, grootstedelijk restaurantconcept naar de Utrechtse Heuvelrug brengen. We doen dat door op topniveau te koken met eerlijke producten en verfijnde smaken en door innovatieve presentaties. Zonder een vegetarisch restaurant te zijn, geven we veel aandacht aan smaakvolle groentebereidingen. Gezond, lekker, regionaal, duurzaam en wat minder vlees en vis zijn kernwaarden die bij Bentinck horen.”

Brigade met sterrenervaring
De brigade van Bentinck heeft veel ervaring opgedaan bij sterren- en toprestaurants. Swijnenburg: “We zijn blij dat we toppers als Tommy Janssen en Simon Verkerk als chef konden aantrekken. Tommy was sous-chef bij De Burgemeester * in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. Simon Verkerk werkte onder meer bij restaurants in Azië en Zuid-Afrika en restaurant Brass in Utrecht. Ook aan de voorkant staan we sterk, het bedieningsteam wordt aangestuurd door Arnoud Pot van De Nederlanden * en Paul Sonnega van De Salentein in Nijkerk."