Librije’s Kopstoot is verkozen tot “Netherlands Winner” tijdens de gerenommeerde World Beer Awards 2019 in Londen.
Onder het motto ‘Vake bu’j te bange (vaak ben je te bang)’, gooide Jonnie Boer geen jenever bij het bier maar gin. Librije’s Kopstoot is een krachtige combinatie van ‘Gin & Jonnie’, het kruid Huacatay uit de kassen van Eef Stel en het op ambachtelijke wijze gebrouwen en drie keer vergiste bier van Brouwersnös uit Groenlo. Medio 2018 is Kopstoot op de markt gebracht en nu al mag het de titel ‘Netherlands Winner’ dragen in de categorie spirits. Een internationale jury van biersommeliers heeft dit bepaald tijdens de meest gerenommeerde jaarlijkse biercompetitie World Beer Awards in Londen.
Bijzonder speciaalbier
Begin 2018 is een start gemaakt met de ontwikkeling van Kopstoot, naar een idee van Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije. Het kruid Huacatay (zwarte munt) wordt gedurende enkele weken in de ‘Gin & Jonnie’ gedrenkt en vervolgens in het brouwproces van Brouwersnös verwerkt. Het resultaat is een kruidig, fruitig en licht bitter bier met fijne aroma’s van Jonnies Gin en Huacatay met een alcoholpercentage van 6,6%. Kopstoot is landelijk verkrijgbaar, waaronder bij Librije’s Winkel. De Librije en Brouwersnös zijn trots op hun samenwerking én deze erkenning voor dit bijzondere speciaalbier. Kopstoot Gin & Bier is verkrijgbaar in 33 cl eenmalige flessen.
Over Brouwersnös
Craftbier Brouwerij en Proeflokaal Brouwersnös zijn sinds mei 2018 geopend voor haar gasten. Een onafhankelijke brouwerij op een spraakmakende locatie in Groenlo met een rijke biergeschiedenis met mooie verhalen. De initiatiefnemers van dit plan zijn de geboren en getogen Grollenaren Jos Oostendorp en de neven Andries en Frans de Groen, allen met een lange traditie in bier. In brouwerij Brouwersnös worden speciaalbieren gebrouwen en vergist volgens de methode van open vergisting in grote open kuipen. We vergisten al onze bieren 3 keer. Met de modernste technologie, maar met gevoel voor ambacht en authenticiteit.

