De melkschuimmachines van Lattiz zijn onmisbaar bij Van der Valk Hotel Eindhoven. Niet zo gek als je bedenkt dat er dagelijks honderden cappuccino’s doorheen gaan in de 3 restaurants van het hotel.
Een begrip in de regio. Zo kun je Van der Valk Hotel Eindhoven rustig noemen. Het bestaat inmiddels 40 jaar, maar dat betekent niet dat de tijd er heeft stilgestaan. Dat blijkt wel als we een rondleiding krijgen van Rick Polman, die de zaak 20 jaar geleden van zijn ouders overnam. “Onlangs hebben we bijvoorbeeld op de begane grond een hippe minisupermarkt geopend, een aantal nieuwe vergaderzalen laten bouwen en bestaande laten restylen. In totaal hebben we nu 30 vergaderzalen en een congreshal.”
80% zakelijk publiek
Het hotel heeft 3 f&b-gedeeltes: Ozzo Sushi & Lounge Bar, restaurant Het Buffet (live cooking) en Martinus. Dit à-la-carterestaurant staat bekend om het gebruik van vooral ambachtelijke en streekproducten. Polman schat dat hier zo’n 80% van de gasten met een zakelijk doel komt. “Tijdens een eeting mag een goede koffie, cappuccino of andere melkvariant natuurlijk niet ontbreken én is snelle service van groot belang.” Om aan die 2 eisen te kunnen voldoen werkt deze vestiging van Van der Valk met de melkschuimmachine Lattiz van zuivelbedrijf FrieslandCampina. Polman: “Zo’n
1,5 jaar geleden begonnen wij met een pilot van 3 maanden. Die beviel echter zo goed, dat de machine nooit meer is weggehaald. Sterker nog, we hebben er nog 2 aangeschaft”.
Geen melk verloren
Net zo enthousiast is f&b-manager Max de Man Lapidoth. Hij kan het weten, want hij gebruikt de machine vaak. “Voor de komst van Lattiz schuimden we de melk voor een cappuccino handmatig op. Niet iedereen was hierin even handig, waardoor de kwaliteit van de cappuccino’s nooit constant was. We kregen bovendien regelmatig klachten van gasten over een te slap bakje. Daarnaast kostte deze manier van bereiden veel tijd, dus duurde het lang voordat een bestelling op tafel stond. En als je dan bedenkt dat er in 1,5 uur tijd soms wel 150 cappuccino’s moeten worden gemaakt ...” Door het gebruik van de Lattiz zijn deze problemen opgelost. De Man Lapidoth: “Met één druk op de knop krijgt iedere werknemer perfecte melk voor een cappuccino of latte macchiato. Heel easy! Doordat de machine exact de juiste hoeveelheid melk opschuimt, gaat er bovendien niks verloren. Ook reinigt de machine zichzelf, iets wat we voor de aanschaf van Lattiz altijd zelf moesten doen. Veel voordelen dus en nog belangrijker: tevreden gasten.”
Bent u geïnteresseerd in de Lattiz? Vraag voor uw horecazaak dan een gratis en vrijblijvende demonstratie aan via: Lattiz.com/nl/probeer-nu.



