Advertorial

Uitdaging voor koks in opleiding!

RATIONAL Nederland organiseert samen met een aantal partners die smaak hoog in het vaandel hebben staan een leuke wedstrijd voor alle koksopleidingen in Nederland. Het draait in de wedstrijd om de smaak van de jonge garde.

De opdracht is eenvoudig; stel een team samen van drie leerlingen van hetzelfde niveau, bedenk en maak drie gerechtjes die de smaak van het team vertegenwoordigen en stuur deze in. In de eerste ronde is een foto met een beschrijving van het gerecht voldoende. Tijdens de halve finale worden de gerechten ook daadwerkelijk gemaakt voor de jury. De teams die dan overblijven gaan naar de finale die plaatsvindt tijdens de HORECAVA 2020 (13 t/m 16 januari) in Amsterdam.

Voorwaarden
De beoordeling is in handen van een professionele jury: Thijs Meliefste van restaurant Meliefste (Gault&Millau 17/20), Fjeze Fur ­– rapper, instagrammer en kookgek – en René Staartjes, voormalig BiB Gourmand chef-kok en thans werkzaam als kooktechnisch adviseur voor RATIONAL. Deelnemers volgen een koksopleiding in Nederland op mbo-niveau, zijn tussen de 16 en 22 jaar oud hebben een passie voor koken. Inschrijven kan in drie categorieën: niveau 2, niveau 3 en niveau 4. Ook de jurering zal met deze niveaus rekening houden. Er komt dan ook voor elk niveau een winnend team uit de bus. De school achter het team wat het beste heeft gepresteerd ten opzichte van het niveau wint de hoofdprijs, een RATIONAL VarioCookingCenter® t.w.v. € 13.900,-. Voor de individuele winnaars ligt er een “smakelijk” prijzenpakket klaar en natuurlijk de roem. Partners die de wedstrijd een warm hart toedragen zijn: Vanilla Venture, Natuurlijk Vers, Meiko, Bresc, Meindersma, Yama Food, Nice to Meat en RATIONAL.

Inschrijven kan hier en insturen van de gerechten kan tot en met 20 oktober 2019.