NLse cocktail gooit hoge ogen internationaal
Advertorial

NLse cocktail gooit hoge ogen internationaal

Tijdens de strijd om de internationale titel van‘Most Passionate Bartender – Team up!’ zijn twee Nederlanders in mondiale finale geëindigd.

Het Spaanse eiland Grand Canaria was de plek waar alle kandidaten van de door Licor 43 georganiseerde wedstrijd samen kwamen. 26 passionele bartenders én barista’s van over heel de wereld kregen de opdracht om een creatie van Licor 43 en koffie te maken. Nederland ging er vandoor met een waardige tweede plek.

Passionele shakers en barista’s
Aan de door het likeurmerk georganiseerde wedstrijd deden 12 landen én de European Bartenders School (EBS) mee. De 13 teams kwamen uit onder meer Australië, Estland, Finland, Mexico, Noorwegen en Rusland. Nederlandse afgevaardigden waren ‘Most Passionate Bartender’ Andreas Budo en ‘Most Passionate Barista’ Milou Savelkoul. Milou is werkzaam bij On the Road Hospitality, Andreas shaket doorgaans cocktailcreaties bij Kelder 65 te Leeuwarden. Andreas en Milou brachten gedurende de wedstrijd meerdere challenges tot een goed einde, waarin hun creativiteit, passie en kennis werden getoetst. Volgens de jury was het duo door hun aanstekelijke enthousiasme en passie voor het vak ‘the soul of the competition’. Helaas kwam ze ondanks deze lovende woorden geen eerste maar een waardige tweede plek toe. De winnende cocktailcreatie kwam uit Denemarken van de Deense barista en bartender Jonas Gehl & Søren Krogh, als derde eindigden de Finnen.

In de finale ontvingen de 3 finalisten een ‘mystery box’ met verrassende ingrediënten; koriander en peper die zij dienden te verwerken in een cocktail. De cocktail waarmee Andreas en Milou de jury betoverde was de ‘Once upon a time’ geïnspireerd op hun avontuur in Gran Canaria.

‘Once upon a time’
• 30 ml Licor 43 Original
• 30 ml Licor 43 Baristo
• 15 ml tequila silver Jose Cuervo 51% Agave
• 30 ml espresso
• 3 koriander blaadjes
• 2 muntblaadjes
• 1 barspoon pimento
• 4 dashes limoen bitter

Bereidingswijze
Vul een coupeglas met crushed ijs zodat het glas gekoeld wordt. Vul een shaker met bovengenoemde ingrediënten en vul de shaker voor 3/4e met ijsblokjes, goed shaken zodat er een goede schuimlaag ontstaat. Verwijder het crushed ijs uit het glas, en vul het glas met de zojuist geshakete inhoud, gebruik hiervoor een fine strainer. Garneer met een halve gedroogde sinaasappel, koriander en gedroogde munt.