Complexere en diepere smaken, met de touch van de bartender en de barista, verfijning in de presentatie en verse ingrediënten. De bekende koffielikeur Tia Maria zet deze zomer de koffiecocktail op de kaart. Dankzij het Tia Maria + Coffee project en de lancering van diverse Academy sessies in Nederland.
Speciaal voor de zomer komen zo koffie en cocktails spectaculair samen. Smaakvol en stijlvol bij iedere beach club, trendy terras en evenement. Feestelijke en zonnige creaties, ieder met een eigen karakter en looks.
Top trends voor 2017
* Meer variatie op het cocktail menu, van klassiekers tot creatieve verrassingen
* Verse kruiden en specialty koffie worden meer gebruikt als natuurlijke smaakmakers
* Veelzijdige barista’s en bartenders vinden en inspireren elkaar
Zomer
Meerdere verleidelijke coffeecocktails geven een kick aan de zomer met het beste van de barista en de bartender: o.a. de onweerstaanbare Tia Mint Americano, de klassieke Tia Espresso Martini en de sophisticated Flat White Russian.
Fris, klassiek en cult
Een zomerfavoriet is de Tia Maria Mint Americano. Een ‘shaken and stirred’ dubbel-espresso met Tia Maria die een frisse bite krijgt van verse munt afgetopt met bruiswater. Natuurlijk met crushed ijs op de meest tropische dagen.
Klassieker
Tia Maria Espresso Martini is de klassieker op elk terras, een creatie waarin Tia Maria, vodka en een shot espresso samenkomen, herkenbaar met een finish van drie koffiebonen. Een ander statement met internationale allure is een Flat White Russian (The Big Lebowski, 1998) nieuwe stijl, waarin Barcelo Anejo rum, Tia Maria en melk zorgen voor een zonovergoten smaak, rijk en complex.
Tia Maria Academy
Tia Maria blaast nieuw leven in de coffee cocktail met het Tia Maria + Coffee Project en de Tia Maria Academy die in maart van start ging in Amsterdam. Bartenders en barista’s delen en verdiepen hun skills in dit project. Voor verrassende experimenten en een kaart vol lekkere en bijzondere koffiecocktails. Meldt je nu aan om bij een van deze academy’s aanwezig te zijn via moniek@smitprins.com
Data:
Zie hieronder aankomende sessies:
5 & 6 februari | 14.00 – 17.00 uur | Amsterdam | Stooker Roasting Company
13 februari | 14:00 - 17:00 | Den Haag | Espresso Service West B.V
26 februari | 14.00 – 17.00 uur | Nijmegen | Blommers Coffee
5 maart | 14.00 – 17.00 uur | Utrecht | Nordkapp Coffee
13 maart | 14.00 – 17.00 uur | Eindhoven | DENF Roasters of Coffee
26 maart | 14.00 – 17.00 uur | Amsterdam | Stooker Roasting Company
27 maart | 14.00 – 17.00 uur | Beek | Dutch Barista Coffee Company
2 april | 14:00 - 17:00 | Den Haag | Espresso Service West B.V
10 april | 14.00 – 17.00 uur | Beek | Dutch Barista Coffee Company
16 april | 14.00 – 17.00 uur | Nijmegen | Blommers Coffee
24 april | 14.00 – 17.00 uur | Utrecht | Nordkapp Coffee
30 april | 14.00 – 17.00 uur | Eindhoven | DENF Roasters of Coffee
04-sep | 14.00 – 17.00 uur | Nijmegen | Blommers
Dichter bij elkaar
Wouter Bosch van Disaronno International Tia Maria: “Met het Coffee Project brengen we barista’s en bartenders dit jaar dichter bij elkaar dan ooit. De creatiedrift van bartenders in combinatie met de gedetailleerde koffiekennis van barista’s opent deuren in de koffiecocktailwereld.” Tia Maria is de bekende koffielikeur op basis van Jamaicaanse rum en vers gebrande 100% Arabica koffiebonen, aangevuld met een kruidenmix en vanille. Met het Tia Maria + Coffee project en de Tia Maria Academy onderstreept Tia Maria de positie als dé likeur voor koffiecocktails.

