Advertorial

Horeca profiteert van MEIKO's spoeltechniek

Duurzaamheid, efficiency en hygiëne: geen horecakeuken kan zonder. De vaatwas- en reinigingstechnologie van het innovatieve Duitse merk MEIKO levert hieraan een belangrijke bijdrage.

Borden, kopjes en glazen zijn het visitekaartje van uw keuken. Ze moeten schoon zijn, en beter nog: glanzen. Niet voor niets is de intelligente spoeltechniek van marktleider MEIKO al in vele keukens een begrip. Deze kenmerkt zich niet alleen door de snelheid waarmee gewerkt kan worden, maar ook door een zo laag mogelijk verbruik van energie, water en chemische middelen. En dat past bij een tijd waarin zowel u als uw klanten duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan.

Continu innoveren
De steeds duurzamere en intelligentere spoeltechniek wordt gerealiseerd door continu te innoveren, vertelt Bart Jasperse, Managing Director van de regio North West Europe. Eén zo’n innovatie is bijvoorbeeld warmteterugwinning, waarmee leidingwater kan worden voorverwarmd van 10 naar 47 graden. Een andere is een zeef die werd ontwikkeld voor de nieuwste generatie afwasmachines: die filteren het vuil uit de machine, waardoor ongeveer de helft minder water wordt verbruikt dan in conventionele machines. Deze technieken vinden we onder meer terug in de apparatuur die MEIKO onlangs installeerde in Hilton Amsterdam Schiphol Airport. 

Een schone vaat….daar wil je niet te zwaar aan tillen!
Ook de nieuwste doorschuiver, de M-iClean H met automatische kap, is het gevolg van lang teken- en denkwerk. "De automatische kap op dit soort apparaten is an sich niet nieuw, de techniek erachter wel", legt Jasperse uit. "Dit soort kappen geeft door het veelvuldige gebruik in zo’n horecakeuken vaak snel problemen, maar wij hebben nu een volledig automatische kap ontwikkeld die zeer duurzaam en bedrijfszeker is. Daardoor kunnen we vijf jaar garantie bieden. Ook uniek is de korfherkenning waardoor de kap automatisch opent en sluit zodra je er een korf met vaatwerk onder plaatst."

Populairder
De toepassing van Osmose op kleinere vaatwasmachines, zoals glazenspoelers, wordt nu ook in Nederland steeds populairder. Met zo’n machine behoort het handmatig wassen en poleren van glazen tot het verleden. "Hier worden wijn- en bierglazen nog relatief vaak handmatig gespoeld", zegt Jasperse. "In veel omringende landen mag dat niet meer uit hygiëneoogpunt. Onze M-iClean glazenspoeler wast in een oogwenk een grote hoeveelheid glazen en laat deze zelfs glanzend uit de machine komen. Personeel heeft daardoor tijd voor andere zaken en bovendien sneuvelt er een stuk minder glaswerk."

Afval automatisch verwerken
Wastemangement is een hot topic in de horecakeuken. Veel eetafval verdwijnt in grote openstaande bakken of plastic zakken en wordt vervolgens door horecapersoneel naar de kliko’s gebracht. MEIKO ontwikkelde de WasteStar CC, een apparaat ter grote van een gewone huis-, tuin- en keukenafwasmachine dat voedselafval – inclusief botjes– vermaalt tot een waardevol substraat. Via een buizensysteem wordt het verpulverde afval periodiek naar een silo vervoerd. De grondstof kan vervolgens duurzaam worden gebruikt voor biogas-, waterzuiverings- of composteerinstallaties. Jasperse: "In buurlanden zijn dit soort efficiënte en hygiënische systemen al gemeengoed, in Nederland zien we de interesse groeien. Onlangs hebben we bijvoorbeeld bij het Amstel Hotel een WasteStar CC geïnstalleerd."

Snelle service
Het in Duitsland in 1927 opgerichte bedrijf MEIKO is ’s werelds grootste producent van vaatwastechniek en heeft fabrieken en kantoren over de hele wereld. Het bedrijf levert niet alleen aan horeca, maar overal waar professioneel gekookt wordt: van vliegtuig tot verzorgingstehuis en van overheidsgebouw tot schip. Het bedrijf is onder gebracht in een stichting, wat betekent dat elke verdiende euro opnieuw wordt geïnvesteerd in innovaties.

Kopen of leasen
Jasperse bedient vanuit het Nederlandse kantoor ook België, Luxemburg en Scandinavië. De apparatuur kan zowel gekocht als geleased worden. "Onze dealers krijgen in onze MEIKO Academy uitgebreide training in hoe zij onze apparatuur moeten installeren en gebruiken." Ook monteurs worden op de MEIKO Academy getraind. "Zij staan 24/7 voor onze klanten klaar", zegt Jasperse. "Dus mocht een MEIKO-apparaat onverhoopt schade oplopen, dan zorgen wij ervoor dat er binnen no time een monteur op de stoep staat." 

Meer info?
Benieuwd naar wat MEIKO voor uw keuken kan betekenen? Kijk op deze link of neem contact op met onze afdeling verkoop via verkoop@meiko.nl of 0180644366.