Licor 43 presenteert dessertrecepten voor feestdagen.
Geïnspireerd door de Spaanse variant van natafelen, sobremesa (gezelligheid op zijn Spaans), heeft Licor 43 dit jaar weer twee feestelijke desserts ontwikkeld. Dit jaar zijn het de Rocky Road 43 en Stoofpeertjes 43.
Stoofpeertjes 43
Een Oudhollands dessert met een Spaanse twist. Naast Gieser Wildeman peren, rode port en Licor 43 is voor dit recept honing, verse kaneel, steranijs, kruidnagel en kaneelijs nodig. De peren gaan geschild in een grote kookpan en sudderen één uur in een mengsel van port, Licor 43, kaneelstokjes, steranijs en kruidnagel. Vervolgens worden de peren uit het mengsel gehaald, zodat van het mengsel met toevoeging van de honing een stroperige saus gemaakt kan worden. Peertjes overgieten met de saus en serveren met een bolletje kaneelijs.
Ingrediënten Stoofpeertjes 43
(5-10 personen)
- 10 Gieser Wildeman peren
- 500 ml rode port
- 300 ml Licor 43 Original
- 150 ml honing
- 3 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 5 kruidnagels
- 1 bak kaneelijs
Rocky Road 43
Met marshmallows en chocolade is de Rocky Road 43 een ultiem feestdagenrecept. Hij wordt bereid in een bakvorm en de ingrediënten bestaan uit pure chocolade, (mini-) marshmallows, ongezouten macademia noten, cranberries, pistache nootjes, gemalen kokos en Licor 43. De Licor 43 roer je door de au bain-marie gesmolten chocolade, waarna je al de andere ingrediënten ook toevoegt. Het geheel gaat in een bakvorm en moet twee uur stijven in de koelkast. Dat wordt een heerlijk lange en vooral zoete ‘sobremesa’.
Ingrediënten Rocky Road 43
- 400 g pure chocolade
- 200 g mini marshmallows
- 110 g ongezouten macademia noten
- 100 g gedroogde cranberries
- 60 g ongezouten pistachenootjes
- 35 g gemalen kokos
- 60 ml Licor 43
Benieuwd naar meer artikelen over desserts en patisserie? Je leest ze bij de thema artikelen.

