Advertorial

Cocktailrecept met gerijpte rum

BACARDÍ heeft een nieuwe toevoeging aan zijn premium rum portfolio: BACARDÍ Gran Reserva Diez.

BACARDÍ Gran Reserva Diez is een donkere rum uit Puerto Rico die minimaal tien jaar onder de Caribische zon heeft gerijpt in eikenhouten vaten. De rum kan het beste puur of met ijs worden gedronken: zo komen de frisse fruittonen – die in balans worden gehouden met karamel, vanille en eikenhout – optimaal naar voren. De uitbreiding komt als reactie op de groeiende ‘premiumisation’ trend, waarbij de verkoop van premium rums afgelopen jaar met 18% groeide en nu 14% van de totale rumsector vertegenwoordigt.

Cocktail
Liever in een cocktail? De bartenders van de Dutchess bedachten speciaal voor Entree Magazine een recept. 

Ingredienten:
L’Orange Spritz 
20 ml Bacardi Diez
35 ml Orange cordial
Top up with soda 
Orange cordial 
1.5l mineral water
450 gr. Suiker 
20 gr. Rasp van sinaasappelschil
495 ml sinaasappelsap
1.5gr/100 ml citric acid
5.4 gr. Tartaric acid

Glass: Champagne flute

Kook het water met suiker, haal van de warmtebron en voeg het rasp toe. Filter de cordial om het rasp te verwijderen en brix tot 35bx. Meet citric en tartaric acid af en voeg toe. De orange juice moet na het “boilen” worden toegevoegd om vervolgens te worden gefilterd en dan te worden “gebrixed” (het met een machine meten om de exacte hoeveelheid suiker te bepalen, in dit geval 35bx). Vervolgens moet de citric acid and tartaric acid worden toegevoegd.