Bridges zet in op whisky- en foodpairing
Advertorial

Bridges zet in op whisky- en foodpairing

Puur, met ijs of als cocktailingrediënt zijn bekende manieren om whisky te serveren. Maar er is meer mee mogelijk. Zo zet Glenfiddich, een bekende Schotse single malt whisky, ook in op whisky- en foodpairing en lanceerde het op 1 oktober een speciaal menu van vijf gangen bij Bridges* (Amsterdam).

Aan de chef’s table van chef Raoul Meuwese en maître Marco Westra proeven maximaal zes gasten onder andere Glenfiddich IPA met forel en venkel en Glenfiddich 15 yerars old Solera met het wagyu-gerecht.

Primeur
Naar eigen zeggen heeft Bridges* met deze whisky-pairing de primeur in Nederland: een whisky-arrangement bij een sterrenrestaurant. Om het menu zo goed mogelijk af te stemmen op de verschillende whisky’s in de Glenfiddich-range, bezochten Meuwese en maître- sommelier Marco Westra eerder dit jaar samen de distilleerderij in Dufftown in Schotland. De inspiratie die zij daar opdeden, is terug te proeven in het vijfgangenmenu,