Advertorial
Foto Ming Chao

Brasserie Het Koetshuis blij met Lattiz

Veel bezoekers van Kasteel Heeswijk strijken in de bijbehorende brasserie Het Koetshuis neer voor een kop koffie. Maar hoe druk het ook wordt: het personeel wordt niet zenuwachtig van een cappuccino of latte macchiato meer of minder. Bekijk foto's van de horecazaak onder dit bericht.

​Fotografie: Ming Chao

In het Oost-Brabantse Heeswijk-Dinther komen 3 dingen samen op één plek: een fenomenaal kasteel dat ruim 1.000 jaar geschiedenis herbergt, een landgoed met aangrenzend natuurgebied waar men prachtig kan wandelen of fietsen én een brasserie waar Brabantse gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Geen wonder dat Kasteel Heeswijk een populaire bestemming is voor een breed scala aan bezoekers. Bruidsparen vieren er in de feestzalen hun jawoord, zakelijke gezelschappen zoeken inspiratie in de vergaderruimtes en recreanten dwalen door het kasteel en de bosrijke omgeving, om vervolgens in brasserie Het Koetshuis aan te schuiven voor koffie, taart of lunch.

Kasteelbierham en -soep
“Het Koetshuis is er sinds 2009 en is geopend als het kasteel dit ook is”, begint bedrijfsleider Roel van Dalsum. “Vooral kasteelbezoekers, fietsers en wandelaars komen hier genieten van een kop koffie. Het is ook een laagdrempelige plek; kinderen en honden zijn net zo welkom als iedere andere gast.”

Luxe en statigheid
De luxe en statigheid die het kasteel uitstraalt proberen ze in de feestzalen, tijdens bruiloften, terug te laten komen. In de brasserie houden ze het echter graag wat simpeler. “De kaart is niet heel uitgebreid, maar wat we doen, doen we goed”, zegt Van Dalsum. “Zo serveren we een heerlijk stuk appeltaart en is onze bijzondere, Tsjechische honingtaart al jaren populair. Daarnaast proberen onze gasten graag onze kasteelbierham en kasteelsoep: lichtgebonden kalfsbouillon met truffel. De verwijzing naar het kasteel maakt mensen nieuwsgierig.”

Rust achter de bar
De hele dag door draait het bij de brasserie echter vooral om koffie. “Bij veel horecazaken gaat de lunch over in de borrel, en gaat die weer over in diner”, zegt Van Dalsum. “Het Koetshuis is veel meer een tussenstop voor passanten, waardoor we tot sluitingstijd veel koffie serveren.” Veel gasten kiezen dan voor een cappuccino of latte macchiato. Tot vorig jaar betekende dat voor het bedienend personeel dat het veel melk met de hand moest opschuimen. Dat ging prima, behalve op topdrukke dagen, zoals de jaarlijkse Dag van het Kasteel. “Dan moesten we vanaf half 12 ’s ochtends aangeven dat we vanwege de drukte alleen nog maar gewone koffie konden schenken.”

Binnen no time
Dankzij melkschuimmachine Lattiz, die sinds een jaar in de brasserie staat, kunnen gasten nu echter ook bij topdrukte binnen no time een goede melkkoffie op tafel hebben. “Een groot voordeel. De Lattiz geeft zo veel rust achter de bar. Zeker op drukke dagen, zoals op zondag, als hier concerten zijn en alle bezoekers na afloop tegelijk koffie willen. Je hoeft dan niet kan na kan met de hand op te schuimen. En de kwaliteit is ook nog eens héél constant.”

Besparen én verdienen
Toch waren juist de rustige dagen voor Van Dalsum in eerste instantie de reden om Lattiz neer te zetten in zijn zaak. “Op doordeweekse dagen komen er in het laagseizoen weinig bezoekers, dus staat er maar één persoon in de brasserie. We hebben dan echter wel veel zakelijke groepen. Die krijgen bij ontvangst koffie en komen in de pauze een cappuccino of latte macchiato halen. Als er dan maar één persoon achter de bar staat die alles met de hand moet doen, is dat bijna niet te doen. Met de Lattiz gaat dat wel. Dat betekent dus dat we tijdens de piekmomenten op rustige dagen geen extra werknemer hoeven in te zetten. Daarmee besparen we op personeelskosten.”

30% omzetstijging
Van Dalsum gelooft bovendien dat Lattiz niet alleen geld bespaart, maar ook oplevert. “Vorig jaar steeg onze omzet met 30%. Dat komt grotendeels doordat het kasteel meer heeft ingezet op marketing en meer bezoekers trekt. Maar ik geloof zeker dat Lattiz daar ook aan heeft bijgedragen. We kunnen immers veel meer melkkoffies wegzetten dan hiervoor, met veel meer snelheid en gemak. Dat maakt echt verschil.”

Gratis demo
Bent u ook geïnteresseerd in Lattiz? Vraag voor uw horecazaak dan een gratis en vrijblijvende demonstratie aan via deze link.