Advertorial
Foto Beemster en Olger Kooring

Beemster introduceert eerste Graskaas

Beemster kaas organiseerde vorige week een sfeervol én smaakvol event om de eerste Beemster Graskaas van het jaar te introduceren. Bijzonder was het zeker: professionals genoten midden in een weiland tussen de koeien van een kaasproeverij. Bekijk onder dit bericht de foto's ervan.

Tijdens een zonnige middag nam een grote groep food-professionals deel aan een graskaasproeverij van Beemster. Gekke naam eigenlijk: gras-kaas. Kaas is toch altijd van gras gemaakt? Zeker. Maar graskaas komt van bijzonder gras: het allereerste, verse voorjaarsgras. En dan met name die romige gras-toppen, daar krijgen de koeien geen genoeg van. Bovendien staan zij tenminste meerdere dagen per jaar, meerdere uren per dag in de Nederlandse wei.

Duurzaam
Van deze 100% weidemelk maakt Beemster uiteindelijk de lekkerste, romige Graskaas. In een duurzame kaasmakerij en op traditionele wijze. Een lekkere frisse kaas met extra vitamine A. Deze kaas is slechts vier weken per jaar te verkrijgen.

De natuur bepaalt
Overigens is het ieder jaar weer spannend: ​de natuur bepaalt namelijk wanneer de koeien de wei in gaan. Dit heeft te maken met de kwaliteit van het gras, het weer en de bodem. Voor boeren is het elk jaar weer spannend wanneer de staldeuren voor het eerst weer open gaan. De timing is cruciaal.

Farm-to-table
De proeverij van vorige week stond in het teken van de foodtrend farm-to-table. Foodtrendwatcher Marjan Ippel van Talkin Food vertelde over deze trend en Mark Paauw, manager veehouderijzaken, vertelde samen met de kaasmeester het Beemster kaas verhaal.

​Meer info?
Wilt u meer informatie? Kijk dan op BeemsterFoodservice.nl, BeemsterKaas.nl en/of mail naar Micha Baron via M.Baron@Cono.nl. In de komende editie van Entree Magazine, die deze week verschijnt, staat een artikel over graskaas.