Horeca Academie gaat ondanks de coronamaatregelen door met hun praktijklessen.
Deze week zijn er honderdvijftig pakketten met ingrediënten gestuurd aan de studenten van de Horeca Academie. Al direct vanaf het eerste moment dat de maatregelen van het RIVM zijn getroffen om alle scholen en horeca te sluiten, heeft de Horeca Academie besloten om niet bij de pakken neer te zitten. Vooral kijken naar wat er wel mogelijk is, is iets waar de school al jaren beter van wordt.
Afstandlessen
De praktijkgerichte lessen zijn direct aangepast naar online lessen. Waarbij er ook beroep wordt gedaan op de zelfstandigheid van de studenten van de Horeca Academie. De thuisopdrachten werken zij uit in fotoreportages en filmpjes. Antoine Defesche, directeur Horeca Academie: "De motivatie en ijver spat ervan af. Het is geweldig om te zien dat de liefde voor koken echt in hart en nieren zit bij onze studenten. Deze toekomstige koks, ondernemers en patissiers zijn een aanwinst voor de horeca." Om de afstandslessen levensecht te maken en studenten niet op kosten te jagen, heeft de Horeca Academie besloten om de producten die ze voor hun lessen van de komende week moeten gaan gebruiken op te sturen. Op deze manier is leren in de praktijk op afstand ook mogelijk. Zo lang als het nodig is, zal de school door middel van afstandsonderwijs, beeldbellen en thuisopdrachten blijven functioneren. Hopelijk is het binnenkort met bepaalde aanpassingen toch weer mogelijk om op de eigen locatie praktijkles te geven.
De van oorsprong in Den Haag opgerichte mbo school die verschillende horeca opleidingen en trainingen biedt, was de afgelopen jaren bezig met landelijke uitbreiding. Lessen worden inmiddels ook in Utrecht gegeven en vanaf september wordt er ook in Amsterdam en Zwolle praktijkles gegeven worden.
