Begin januari opende het Italiaanse restaurant Piero’s de deuren op ‘t Ledig Erf in Utrecht. De horecazaak is te vinden op de plek waar voorheen Speck Bar & Grill te vinden was. Bekijk foto's van het interieur (ontworpen door Antoine Pruyn van Heineken Interieur Design, Tubbs Design, Brandwacht en Meijer en &hout) én van de gerechten van Piero's onder dit bericht.
De nieuwe zaak is vernoemd naar een van de nieuwe eigenaren en gastheer Piero Rossi die samen met Joris Visser en Niels van Nieuwenhuizen, bekend van Firma Pickles, Speck en Lucy Lou in Utrecht, verantwoordelijk is voor het concept en de uitvoering. “In Italië is het heel normaal dat de zaak de naam van de eigenaren draagt. En aangezien ik de enige Italiaan van het drietal ben, werd het mijn naam,” lacht de in Lombardije geboren Piero. “Maar het is niet alleen mijn naam, je zult mij ook dagelijks op de vloer tegenkomen als gastheer. Ik wil Utrecht echt kennis laten maken met het gastheerschap waar ik in Italië mee ben opgegroeid.”
Tijd voor iets nieuws
Piero’s komt in de plaats van Speck Bar & Grill, geopend door de broers Joris en Kasper Visser. Volgens hen was het tijd voor iets nieuws: “Toen we Speck openden waren we een van de eerste in Utrecht die zich volledig bezig hielden met dry aging van biologisch kwaliteitsvlees. Inmiddels zie je het overal op de kaart staan, dus werd het tijd voor iets nieuws. We wilden al heel lang graag een Italiaans concept ontwikkelen, maar dan wel iets dat past bij de huidige tijd. We zijn afgelopen tijd veel op inspiratietour geweest en toen we Piero Rossi ontmoetten, wisten we dat de tijd rijp was voor een mooie samenwerking.”
Pizza en cocktails
Wat kunnen gasten verwachten van Piero’s? Napolitaanse pizza, antipasti, dagverse pasta, old fashioned cocktails en veel Italiaanse wijnen. Veel ingrediënten worden rechtstreeks vanuit Italië geïmporteerd. “Je kunt komen voor een goed glas Italiaanse wijn met kleine hapjes of betaalbaar dineren. Zo is er voor ieder wat wils”, aldus Piero.
Interieur
Het interieur is ontworpen door Antoine Pruyn van Heineken Interieur Design & Tubbs Design en is een combinatie van klassiek en retro met marmer, hout, jaren 60 krukken en een grote klassieke bar in het midden. Pruyn: “Door de bar centraal te plaatsen en boven de bar een plafond aan te brengen is de grote en hoge ruimte optisch verkleind en zijn rondom de bar verschillende zones ontstaan die zorgen voor een intiemer karakter. De bar heeft met zijn hoge zitplaatsen rondom de bar ook een duidelijke borrelfunctie.” Het Utrechtse Brandwacht en Meijer is samen met &hout verantwoordelijk voor de uitvoering.













